Popcorn Time terug, en in de browser te gebruiken

© CIDimport

Popcorn Time terug, en in de browser te gebruiken

Geplaatst: 3 februari 2016 - 15:23

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:40

Redactie ID.nl

Popcorn Time is weer terug! De streamingdienst werd een tijd geleden offline gehaald, maar maakt nu een comeback. En niet zomaar één, want de dienst is nu zelfs in de browser te gebruiken, waardoor je Popcorn Time niet meer eerst hoeft te downloaden.

Dat laten de makers weten in een blogpost, die gehost wordt op een ander domein als de oorspronkelijke dienst.
Via Popcorntime-online.io is het nu mogelijk om films en series direct in je browser te kijken, wat het kijken weer net een stukje makkelijker maakt voor de gebruikers.

Plugin

De techniek werkt op een andere manier dan het oude Popcorn Time. De nieuwe versie maakt gebruik van Torrents Time, een plugin die gebruikers moeten installeren. Dat kan alleen in Internet Explorer, Chrome en Firefox. Nadat de plugin is geïnstalleerd, is Popcorn Time te gebruiken op iedere website waar de dienst op draait.

Kat-en-muis-spel

In een interview aan TorrentFreak zeggen de makers dat het op deze manier veel moeilijker is om Popcorn Time offline te halen. De dienst ligt al sinds de oprichting onder vuur vanwege zijn illegale karakter, maar auteursrechtenorganisaties kunnen maar moeilijk opboksen tegen de populariteit van de app.

Open source

Het is niet de eerste keer dat er een dienst wordt opgezet die vanuit de browser te gebruiken is. Er werden al vaker diensten opgericht die van hetzelfde protocol als Popcorn Time gebruik maakten, zoals BrowserPopcorn en Stremio. Al die diensten werden echter snel offline gehaald.

De nieuwe Popcorn Time-dienst moet echter moeilijker offline te halen zijn, omdat die door iedereen op een site kan worden geplaatst. Hoe lang we daar nog van kunnen genieten, blijft dus even de vraag.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten