Popcorn Time voor iOS uitgebracht

© CIDimport

Popcorn Time voor iOS uitgebracht

Geplaatst: 1 oktober 2014 - 06:25

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:32

Redactie ID.nl

Popcorn Time is uit op iOS. De langverwachte Apple-variant van de illegale videostreamingdienst is op iPhones en iPads te gebruiken, maar daar moet je je apparaat wel voor jailbreaken.

Apple heeft de app, niet geheel onverwacht, niet officieel toegelaten tot de App Store. Als je Popcorn Time toch wilt gebruiken, zul je het apparaat wel moeten jailbreaken.

Jailbreak

Dat is op dit moment extra vervelend, omdat iOS 8 net uit is en daardoor ineens op een hoop apparaten staat. iOS 7 is wél te jailbreaken, en onze zustersite PCMweb heeft daar deze handige workshop voor geschreven.

Gratis

Je krijgt dan een app die net zo werkt als op de desktop. Je krijgt er de oude vertrouwde interface voor terug waarmee je gratis films en series kunt streamen. De app zelf is gratis, en er worden geen maandelijkse kosten voor gerekend.

Streamen

Het is dan ook de vraag hoe legaal Popcorn Time wel niet is, maar met het huidige downloadverbod mag het inmiddels wel duidelijk zijn dat de app niet helemaal volgens de letter van de wet opereert. Popcorn Time streamt films door ze als torrent binnen te halen, waarmee je de film zowel up- als downloadt, en dat mag niet. De auteursrechtenorganisatie Brein heeft echter al gezegd dat het niet achter individuele downloaders aan gaat, dus je hoeft niet bang te zijn voor een politiemacht in je huis.

Extra ondersteuning

De app is sinds vandaag te downloaden - als je een gejailbreakt apparaat hebt moet je in Cydia de repo http://cydia.time4popcorn.eu toevoegen. Vervolgens kun je de app downloaden. Er komt nog een meer ondersteuning voor bijvoorbeeld het gebruik van VPN's en de Chromecast, maar die worden pas later toegevoegd.

Net als andere versies van Popcorn Time moet je er rekening mee houden dat de app ieder moment offline kan worden gehaald. Maar tot die tijd: geniet van de films zo lang het kan!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten