Populaire smartphone-game Flappy Bird is goudmijn voor ontwikkelaar

© CIDimport

Populaire smartphone-game Flappy Bird is goudmijn voor ontwikkelaar

Geplaatst: 6 februari 2014 - 09:10

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:18

Redactie ID.nl

De razend populaire smartphone-game 'Flappy Bird' haalt per dag ruim 50,000 dollar aan advertentie-inkomsten op. Het extreem verslavende spelletje voor iOS en Android is inmiddels al 50 miljoen keer gedownload.

De ontwikkelaar meldt de verbazingwekkende cijfers in een interview met The Verge.

Verraderlijk verslavend
Voor wie het nog niet kent: Flappy Bird is een game voor mobieltjes met Android en iOS, en ondanks zijn verraderlijk makkelijke besturing en simpele uiterlijk bijzonder verslavend.

In de game moet de speler een vogel in de lucht houden door op het scherm te tikken. De vogel vliegt daardoor langs buizen op, die hij niet mag raken. Komt de vogel toch tegen de buizen, dan kun je opnieuw beginnen. Je kunt het spel niet winnen; de vogel moet gewoon zo lang mogelijk blijven vliegen. Dat klinkt makkelijker dan het is, want Flappy Bird is frustrerend lastig te besturen. Maar toch blijf je het spelen.

<img alt="" data-cke-saved-src="http://static2.computeridee.nl/media/uploads/2014/02/06/Flappy Bird.jpeg" src="http://static2.computeridee.nl/media/uploads/2014/02/06/Flappy Bird.jpeg" style="width: 360px; height: 480px; div align=" center"="">

Hoogste noteringen
De ontwikkelaar van het spelletje is een Vietnamese jonge ontwikkelaar genaamd Dong Nguyen. Hij creëerde het spelletje al in mei 2013, maar pas sinds een paar weken schieten de downloads omhoog. Inmiddels staat Flappy Bird al in de hoogste noteringen van de App- en de Play-store, en verdient hij bakken met geld.

Nguyen zegt dat het spelletje uitblinkt in hoe simpel het is, maar ook uniek. Volgens ons valt dat wel mee, want er zijn tientallen games in dit zogenaamde "jetpack-genre". Toch is Flappy Bird nog verslavender dan de rest, omdat het de perfecte balans vindt tussen een irritante moeilijkheidsgraad en de herspeelbaarheid ervan.

Flappy Bird is hier te downloaden voor iOS, en hier voor Android.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten