Populariteit Chrome blijft toenemen ten koste van Internet Explorer

© CIDimport

Populariteit Chrome blijft toenemen ten koste van Internet Explorer

Geplaatst: 4 juli 2016 - 11:36

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:35

Redactie ID.nl

Als het nog even doorgaat, is Chrome de browser naar keuze voor maar liefst de helft van alle pc-gebruikers. De populariteit ervan neemt alsmaar toe.

Dat blijkt uit cijfers van Netmarketshare. Chrome heeft inmiddels een marktaandeel van 48,7 procent. Sinds september vorig jaar krijgt de browser er alsmaar meer gebruikers bij.

Internet Explorer (waaronder Netmarketshare ook Edge rekent) wordt ook nog veel gebruikt en vinden we terug op 31,7 procent van de computers. Echter blijft een zorgwekkende trend voor Microsoft zich doorzetten: al maanden neemt het aantal gebruikers fors af.

Sinds maart 2016 wordt Chrome meer gebruikt dan Internet Explorer, en sindsdien lopen de gebruikersaantallen telkens verder uit elkaar. In het afgelopen jaar verloor Microsoft 300 miljoen IE-gebruikers, het merendeel sinds januari jongstleden.

Upgraden of vervangen?

Niet geheel ontoevallig: in die maand wilde Microsoft gebruikers van verouderde IE-versies laten overstappen naar Internet Explorer 11 of Edge - inclusief irritante upgrade-melding. Mogelijk kozen ze er juist voor om niet te upgraden, maar gewoon over te stappen op een hele andere browser. Chrome dus.

Ook het aantal Firefox-gebruikers is de afgelopen maanden aan het afnemen. Safari-gebruikers zijn blijkbaar erg trouw aan hun browser, want dat marktaandeel hangt al een jaar rond de 5 procent.

Populariteit Chrome blijft toenemen ten koste van Internet Explorer-16022026

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten