Populariteit Windows 7 en Windows 10 nek-aan-nek 2017-11-03T10:44:18

Dieven stelen honderden iPhone X-telefoons

Windows 10: Het Actiecentrum

Populariteit Windows 7 en Windows 10 nek-aan-nek

Populariteit Windows 7 en Windows 10 nek-aan-nek

Windows 7 blijft vooralsnog de populairste Windows-versie, maar Windows 10 kruipt telkens een stukje dichterbij. Het verschil in het aantal gebruikers is nu niet zo heel groot meer.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van StatCounter. Volgens die firma had Windows 7 in oktober een marktaandeel van 42,67 procent, een lichte daling ten opzichte van de maand ervoor. Gebruikers die Windows 7 achter zich lieten, kwamen er bij Windows 10 bij. Dat besturingssysteem zag een lichte stijging in het aantal gebruikers en heeft nu een marktaandeel van 40,95 procent.  

Nederland

De cijfers gelden voor Windows-pc's wereldwijd. Wordt gekeken naar de gebruikersaantallen in Nederland, dan meldt StatCounter dat Windows 10 hier al veel populairder is dan Windows 7. Windows 10 heeft hier een marktaandeel van 61,8 procent, ten opzichte van 26,82 procent van Windows 7. Bij de telling is echter geen rekening gehouden met andere besturingssystemen, zoals macOS en Linux.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord