PowerPoint-bestand 'Christmas Message' bevat malware 2013-11-04T16:41:55

Processor 'killen' via sms

Sony verwacht dit jaar verkoop van 15 miljoen PS3's

PowerPoint-bestand 'Christmas Message' bevat malware

PowerPoint-bestand 'Christmas Message' bevat malware

Er gaat momenteel een kerst PowerPoint rond die een exploit bevat voor een, recent gepatcht, lek in PowerPoint uit Microsoft Office.De e-mail heeft als onderwerp ‘Merry Christmas" en bev

Er gaat momenteel een kerst PowerPoint rond die een exploit bevat voor een, recent gepatcht, lek in PowerPoint uit Microsoft Office.

De e-mail heeft als onderwerp ‘Merry Christmas" en bevat het Powerpoint-bestande ‘Christmas Message'. Wanneer de gebruiker de Office-patch niet heeft geïnstalleerd, krijgt hij een afbeelding van een naakte man te zien. Gebruikers die wel beschermd zijn, zien een onleesbare tekst.

Ook het bestand File.exe wordt geïnstalleerd dat nog door geen enkele virusscanner wordt herkent volgens Security.nl. Het bestand is een Trojan downloader die aanvullende malware downloadt.

Tijdens de feestdagen neemt het aantal zwendels altijd flink toe zoals we eerder deze maand berichtte. Zaak om dus extra oplettend te zijn bij het openen van dergelijke bestanden.

[Via Security.nl]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord