CES 2015: LG G Flex 2, een gebogen smartphone die wel deugt

© CIDimport

CES 2015: LG G Flex 2, een gebogen smartphone die wel deugt

Geplaatst: 8 januari 2015 - 17:05

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:40

Redactie ID.nl

LG komt nog dit jaar met de G Flex 2, de gebogen smartphone die de opvolger is van de originele G Flex.

De G Flex is gebogen, een trend die LG ook met zijn 'curved'-tv's doorzet. Dat lijkt in de eerste plaats een leuke gimmick, maar het gebogen scherm is meer dan dat.

Curved

Het scherm is 5,5" groot, wat vrij flink is maar niet te groot aanvoelt in de hand. Maar buiten de grootte is het vooral de gebogen vorm die opvalt. Dat zorgt namelijk voor een ervaring waarbij je meer in het apparaat gezogen wordt, wat ook zo werkt bij de gebogen tv's waar LG zo mee pronkt. Het is moeilijk voor te stellen en ook lastig te beschrijven, maar de gebogen vorm van het toestel zorgt voor een aparte, prettige ervaring.

De G Flex 2 heeft echter nog andere kwaliteiten, want wie denkt dat de telefoon alleen uniek is omdat hij gebogen is heeft het mis.

Knoppen op de achterkant

Net als bij andere recente LG-smartphones heeft ook de G Flex 2 een aantal knoppen aan de achterkant zitten. De volume-knoppen en de aan/uit-knop zitten in het midden, en dat is in het begin even wennen - al weten we uit ervaring met de G2 en de G3 dat je die bediening vrij snel onder de knie hebt. Door de knoppen aan de achterkant te zetten, blijft er meer ruimte over aan de zijkanten van het toestel, en dat zorgt ervoor dat het toestel bijna alleen maar scherm is.

Groot, kleiner scherm

Dat scherm is 5,5" groot, vrij flink voor een smartphone maar wel een stuk kleiner dan zijn voorganger (die was 6"). Het toestel ligt prettig in de hand en heeft bovendien een speciale achterkant, die krasbestendig is.

Lollipop met een jasje

De G Flex 2 draait op Android Lollipop, maar dan met een flinke schil van LG eroverheen. Het bedrijf heeft een hoop aan de software aangepast en heeft er ook flink wat apps bijgevoegd die niet meteen nuttig zullen zijn voor alle gebruikers.

Kleinere accu

Opvallend is dat gekozen is voor een minder sterke accu (3,000mAh ten opzichte van 3,500mAh in de vorige versie). Zeker met het scherpere sherm zal dat betekenen dat je in de praktijk minder gebruikerstijd uit je batterij haalt, maar we moeten wachten tot we definitief met het apparaat aan de gang kunnen voor we daar iets definitiefs over kunnen zeggen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten