PREVIEW: Zo zien Sony's nieuwe Xperia-smartphones en smartwatches eruit

© CIDimport

PREVIEW: Zo zien Sony's nieuwe Xperia-smartphones en smartwatches eruit

Geplaatst: 8 september 2014 - 12:14

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:45

Redactie ID.nl

Sony heeft op de IFA laten zien waar het altijd al goed in is geweest: fotografie. Met de nieuwe Xperia Z3 brengt het een waanzinnig goede telefoon met een nog waanzinnigere camera. Ook presenteerde het bedrijf tal van nieuwe snufjes op de beurs, waaronder twee smartwatches.

Die smartwatches zijn minder revolutionair dan gehoopt, want de SmartWatch 3 doet eigenlijk in alles denken aan de LG G Watch die al een paar maanden op de markt is. Zowel het 130 x 130 pixels-scherm als het rubberen bandje lijken exact op de smartwatch die LG ons voorschotelde, en net als de G Watch draait dit apparaat op Android Wear.

Los van bandje

Het grote verschil is dat je het klokje zelf los kunt halen uit het bandje, dus mocht je de behoefte te hebben het lelijke rubberen houdertje te vervangen door een ander lelijk rubberen houdertje met een andere kleur, dan kan dat.

Smartwath met e-ink

De andere smartwatch die Sony presenteerde is eigenlijk meer een 'wearable'. Het is een polsbandje waar weliswaar een scherm aan zit, maar dat scherm is van e-ink zoals je dat ook in e-readers vindt. Ook zit er een hartslagmeter en een stappenteller aan boord, waardoor deze wearable perfect is om te dragen tijdens het sporten. Bovendien kun je 'em linken aan je telefoon en er vervolgens via de audio-ingang muziek mee luisteren of telefoongesprekken voeren.

Xperia Z3 met supercamera

Interessanter is de Xperia Z3, het nieuwe vlaggenschip van Sony. Die telefoon is in alle opzichten beter dan de voorgangers, met een krachtige processor en een lange accuduur. Het is een beetje jammer dat de behuizing van het toestel zo goedkoop plastic aanvoelt, maar als je daar omheen kunt kijken moet je je vooral focussen op de camera.

20 megapixels

Die is waanzinnig. Met 20,7 megapixels maak je haarscherpe foto's en schiet je video's in 4K, maar wat helemaal indrukwekkend is is de ISO-waarde van, hou je vast, 12,800. Dat is wat ons betreft de beste camera die we ooit in een smartphone hebben gezien, en we kunnen niet wachten tot we het apparaat aan den lijve mogen testen.



We hopen de apparaten binnenkort helemaal te kunnen reviewen. Tot die tijd moeten jullie het helaas doen met deze korte hands-on.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten