Priester: Hackers zijn op een missie van God

© CIDimport

Priester: Hackers zijn op een missie van God

Geplaatst: 8 april 2011 - 07:14

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:36

Redactie ID.nl

In een tijdschrift van het Vaticaan, Civilta Cattolica, schrijft Eerwaarde Antonio Spadaro dat hackers uit de 'Linux code'-school en hackers die hardware modificeren op een missie v

In een tijdschrift van het Vaticaan, Civilta Cattolica, schrijft Eerwaarde Antonio Spadaro dat hackers uit de 'Linux code'-school en hackers die hardware modificeren op een missie van god zijn. Spadaro wil de term 'hacker' rehabiliteren en loskoppelen van personen die zich met cybercrime bezighouden.

Spadaro, ook wel Jezuïet 2.0 genoemd, gebruikt een quote van Eric Raymond, "hackers bouwen, crackers breken," en trekt parallellen tussen de hackerethiek en de christelijke leer. De priester is vooral onder de indruk van de toepassing van intelligentie en creativiteit bij het oplossen in de hackerscultuur. Ook roemt hij het openlijk delen van informatie en de desinteresse in financieel gewin die bij veel hackers speelt. Wel ziet hij dat er tegelijkertijd grote verschillen zijn tussen het christelijk geloof en hackers, die een afkeer hebben van rigide hierarchische structuren.

In de video hieronder is de priester te zien in een eerder interview van dit jaar over het opgroeien van kinderen met internet en sociale netwerken:

[Via: Civilta Cattolica]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten