Prism-break.org: Voorkom PRISM-spionage 2013-11-04T15:36:08

New Yorkse wet tegen 3d-geprinte vuurwapens

Samsung Galaxy S4 crash test

Prism-break.org: Voorkom PRISM-spionage

Prism-break.org: Voorkom PRISM-spionage

Het PRISM-project van de Amerikaanse NSA heeft nogal wat losgemaakt en maakt ons weer bewust van onze online privacy.  De Amerikaanse burgerrechtenorganisatie EFF heeft de website PRISM-break.org in het leven geroepen waarop alternatieven staan voor software die bespioneerd wordt door de NSA.

Microsoft, Apple, Google, Facebook, Yahoo: Allemaal zijn ze betrokken bij het PRISM-schandaal. Hoewel de grote technologiebedrijven ontkennen bewust te hebben deelgenomen aan het PRISM-project, zijn de consequenties voor de gebruikers van hun software er niet minder om. Wie niet wil dat de NSA kennis neemt van zijn/haar online-activiteiten doet er verstandig aan om Amerikaanse software en websites te mijden. Lastig want alle grote populaire diensten worden gehost in de VS. Daarom heeft de EFF een ovrzicht gemaakt in verschillende categorieën met alternatieven voor de populaire Amerikaanse software. Je kunt de lijst hier bekijken. Opvallend is dat het Noorse Opera niet genoemd wordt als een alternatieve browser. Wel wordt Tor-genoemd, lees onze workshop op Computer Idee hoe je anoniemer kunt surfen met Tor.

[Via: PCM]

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord