'Privéberichten Facebook-gebruikers te koop op dark web' 2018-11-02T15:02:11

Review: Emporio Armani Connected Matteo Gen 4 (ART5006)

Autoteksten met Beeftext

'Privéberichten Facebook-gebruikers te koop op dark web'

'Privéberichten Facebook-gebruikers te koop op dark web'

Hackers bieden privéberichten van tienduizenden Facebook-gebruikers aan op het dark web. Het betreft met name Facebook-accounts uit Rusland en Oekraïne. De cyberdieven rekenen 10 cent per account.

Daarover schrijft de BBC vandaag. Het zou gaan om 120 miljoen gehackte profielen, waarvan er bij 81.000 accounts ook toegang is gekregen tot privéberichten. Onder gegevens bevinden zich o.a. uitgewisselde privéfoto's en 'intieme gesprekken'.

Volgens Facebook is er dit keer geen sprake van een lek bij het sociale netwerk zelf, maar zouden de slachtoffers in het verleden besmette browser-extensies hebben geïnstalleerd. Via die extenties konden de hackers uiteindelijk toeslaan.

Extensies nalopen

Facebook zegt samen te werken met o.a. Google en Mozilla om bekende malafide extensies buiten de downloadwinkels te houden. Daarnaast wordt aangeraden om eens na te lopen welke er geïnstalleerd zijn. Zit er iets tussen wat je niet vertrouwt, verwijder het dan.

Er is niet bekendgemaakt om welke extensies het precies gaat.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord