Privéfoto’s sturen met nieuwste versie Instagram

© CIDimport

Privéfoto’s sturen met nieuwste versie Instagram

Geplaatst: 13 december 2013 - 08:55

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:39

Redactie ID.nl

Gebruikers van de sociale fotodienst Instagram kunnen vanaf nu hun foto’s en video’s ook alleen met specifieke contactpersonen of groepen delen. De nieuwe functie, Instagram Direct, is per direct gratis te gebruiken. Dit maakte Instagram bekend tijdens een persconferentie in New York.

Na het updaten van Instagrap krijgt de applicatie een aparte verzamelbak met verstuurde en ontvangen foto’s en video’s. Na het maken van een foto of korte video kunnen gebruikers vanaf nu zelf kiezen om het resultaat aan alle volgers te laten zien of het te delen met een specifiek contactpersoon.

Groepen

Kies je voor dit laatste, dan opent het nieuwe Instagram Direct-venster. Hierin kunnen ontvangers worden aangetikt. Het is ook mogelijk om media te versturen die je als gebruiker zelf niet volgt. De ontvanger moet dan aangeven of hij het inkomende bericht wil accepteren, voordat het beeld wordt getoond. Foto’s kunnen ook aan een groep van maximaal vijftien mensen tegelijkertijd worden verstuurd.

Downloaden

De sociale foto- en videodienst Instagram wordt maandelijks door meer dan 150 miljoen mensen gebruikt, laat het bedrijf weten. De helft van deze mensen start de applicatie bovendien dagelijks op. De update voor Instagram is vanaf nu te downloaden voor iOS en Android. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten