Proef met multimediale straatlantaarn van start gegaan 2013-10-10T14:33:51

Gratis WK kijken in HD-kwaliteit

Ook in Europa MMORPG* Lord of the Rings

Proef met multimediale straatlantaarn van start gegaan

Proef met multimediale straatlantaarn van start gegaan

Vandaag is in Zoetermeer een bijzondere lantaarn onthuld: de Streetlight®. De designlamp geeft niet alleen licht: hij verstrekt ook allerlei informatie aan voorbijgangers.Het Streetlight Zoetermeer project is een proef waarbij nieuwe multimediale diensten aangeboden worden in de openbare ruimte: op straat, op het busstation etc.

Vandaag is in Zoetermeer een bijzondere lantaarn onthuld: de Streetlight®. De designlamp geeft niet alleen licht: hij verstrekt ook allerlei informatie aan voorbijgangers.Het Streetlight Zoetermeer project is een proef waarbij nieuwe multimediale diensten aangeboden worden in de openbare ruimte: op straat, op het busstation etc. Alles draait om de speciaal vormgegeven straatlantaarn die allerlei nieuwe diensten mogelijk maakt, uiteenlopend van informatiediensten tot entertainment. Met twee schermen hebben voorbijgangers toegang tot een bijvoorbeeld nieuws, informatie over reizen en de dichtstbijzijnde restaurants of uitgaansgelegenheden. Het Streetlight platform is verbonden met een breedband-netwerk, waardoor veel van de informatie real-time en precies op de locatie afgestemd is.

Het Streetlight platform wordt niet alleen gebruikt om informatie naar de voorbijganger te brengen, maar kan ook worden ingezet om dingen in de nabijheid van de straatlantaarn te registreren. Denk bijvoorbeeld aan camerabeelden om de publieke veiligheid te garanderen, maar ook aan sensoren die verkeersdoorstroming meten.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord