Proef met multimediale straatlantaarn van start gegaan

© CIDimport

Proef met multimediale straatlantaarn van start gegaan

Geplaatst: 3 maart 2006 - 11:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:18

Redactie ID.nl

Vandaag is in Zoetermeer een bijzondere lantaarn onthuld: de Streetlight®. De designlamp geeft niet alleen licht: hij verstrekt ook allerlei informatie aan voorbijgangers.Het Streetlight Zoetermeer project is een proef waarbij nieuwe multimediale diensten aangeboden worden in de openbare ruimte: op straat, op het busstation etc.

Proef met multimediale straatlantaarn van start gegaan

Vandaag is in Zoetermeer een bijzondere lantaarn onthuld: de Streetlight®. De designlamp geeft niet alleen licht: hij verstrekt ook allerlei informatie aan voorbijgangers.Het Streetlight Zoetermeer project is een proef waarbij nieuwe multimediale diensten aangeboden worden in de openbare ruimte: op straat, op het busstation etc. Alles draait om de speciaal vormgegeven straatlantaarn die allerlei nieuwe diensten mogelijk maakt, uiteenlopend van informatiediensten tot entertainment. Met twee schermen hebben voorbijgangers toegang tot een bijvoorbeeld nieuws, informatie over reizen en de dichtstbijzijnde restaurants of uitgaansgelegenheden. Het Streetlight platform is verbonden met een breedband-netwerk, waardoor veel van de informatie real-time en precies op de locatie afgestemd is.

Het Streetlight platform wordt niet alleen gebruikt om informatie naar de voorbijganger te brengen, maar kan ook worden ingezet om dingen in de nabijheid van de straatlantaarn te registreren. Denk bijvoorbeeld aan camerabeelden om de publieke veiligheid te garanderen, maar ook aan sensoren die verkeersdoorstroming meten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten