ProtonMail biedt tijdelijk gratis proton.me-adres aan

© CIDimport

ProtonMail biedt tijdelijk gratis proton.me-adres aan

Geplaatst: 13 april 2022 - 05:18

Aangepast: 20 september 2022 - 07:59

Wesley Akkerman

Proton Technologies AG kondigt een nieuw e-maildomein aan, waarmee je op veilige wijze mails verstuurt. Het gaat om het kortere porton.me-adres.

ProtonMail biedt tijdelijk gratis proton.me-adres aan

Normaliter is het verkrijgen van een dergelijk mailadres een premium feature, waar gebruikers voor kunnen betalen. Maar voor enkele weken is het mogelijk de naam gratis te claimen voor iedereen die dat wil.

Ben je zelf dus in het bezit van een ProtonMail-adres of ben je in de markt voor een nieuwe e-maildienst, dan heb je tot en met 30 april de tijd om dit te regelen.

Gebruikers vroegen dit aan ProtonMail

Een kortere e-mailnaam is één van de functies waar veel gebruikers om vroegen. Dat bleek uit een klantenonderzoek dat het bedrijf onlangs uitvoerde. Door de premium functie nu tijdelijk gratis aan te bieden, hoopt de aanbieder nieuwe gebruikers aan te trekken.

Google, Apple en Microsoft bieden overigens ook de mogelijkheid aan om andere e-maildomeinnamen te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld naast @gmail.com ook voor @googlemail.com kiezen. Veel gebruikers prefereren dan toch de kortere versie.

Mocht je een ProtonMail-account hebben, dan kun je binnen enkele stappen het gratis domein aanvragen. Je logt in met je mailaccount bij de dienst en gaat naar de instellingen. Die vind je in de hoek aan de rechterkant.

Links kies je dan voor de optie die betrekking heeft op je identiteit en adres (of je klikt meteen hier). Vervolgens hoef je alleen nog maar op de blauwe knop te drukken die je in beeld ziet staan.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten