Provincie Noord-Holland test 'cruise control 2.0' 2018-09-10T12:02:54

'Pas op voor malafide Fortnite-sites'

PowerPoint: video van presentatie maken

Provincie Noord-Holland test 'cruise control 2.0'

Provincie Noord-Holland test 'cruise control 2.0'

Voordat volledig zelfrijdende voertuigen in de toekomst de overhand krijgen, test de provincie Noord-Holland een tussenweg onder de naam coöperatieve adaptieve cruise control (CACC). Een eerste proef met dat systeem is inmiddels afgerond.

Vorige week reden zeven auto's in formatie over de N205. Doordat de voertuigen met elkaar communiceren, remmen ze tijdig en trekken ze daarna ook uit zichzelf weer op. Daarnaast wordt er verbinding gelegd met slimme stoplichten. Die rekenen uit hoe lang het licht op rood of op groen moet blijven, zodat de hele colonne in één keer kan passeren. 

Veiliger

Bedoeling van het project is niet alleen om de doorstroming te verbeteren, maar ook de verkeerveiligheid. Een van de uitdagingen voor het systeem zijn immers andere weggebruikers, die in auto's zonder dergelijke sensoren rijden. Met de nieuwe praktijkervaring op zak gaan TNO en de TU Delft nu verder onderzoek doen, waarvan de resultaten in november worden verwacht.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord