PS3 wint console-oorlog ondanks vertragingen

© CIDimport

PS3 wint console-oorlog ondanks vertragingen

Geplaatst: 21 maart 2006 - 08:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:16

Redactie ID.nl

Ondanks dat het een voorsprong heeft van een jaar zal de Xbox 360 waarschijnlijk toch het onderspit delven tegen Sony's Playstation 3. In 2010 zal de PS3 een groter marktaandeel hebben dan de Xbox 360. Dit blijkt uit een onderzoek van het bureau In-Stat.

PS3 wint console-oorlog ondanks vertragingen

Ondanks dat het een voorsprong heeft van een jaar zal de Xbox 360 waarschijnlijk toch het onderspit delven tegen Sony's Playstation 3. In 2010 zal de PS3 een groter marktaandeel hebben dan de Xbox 360. Dit blijkt uit een onderzoek van het bureau In-Stat. In-Stat voorspelt tevens dat het totale aantal verkochte exemplaren van de volgende-generatie gameconsoles groter zal zijn dan die van de huidige consoles. De reden hiervan is een verbreding van de consumentendoelgroep.

Ondanks dat de PS3 het beter zal doen, blijkt uit het onderzoek dat Microsoft het meeste voordeel zal halen uit de race voor de beste nieuwe gameconsoles.

Uitgedrukt in percentages heeft de Playstation 3 in 2010 een marktaandeel van 50,2 procent, gevolgd door de Xbox 360 met 28,6 procent en de Nintendo Revolution met 21,2 procent.

Het onderzoek is goed nieuws voor Sony omdat de kans groot is dat zijn console de laatste zal zijn die gelanceerd wordt. De problematische Blu-raydrive in de PS3 is een essentieel onderdeel in de digitale-entertainmentstrategie van Sony en hoe meer PS3’s gekocht worden, hoe groter de kans is dat het Blu-rayformaat de nieuwe standaard wordt.

Verwacht wordt dat de PS3 aan het eind van dit jaar op de markt zal komen.


Bron: Betanews

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten