PS4 vs Xbox One 2013-11-04T15:36:20

Apple iOS 7 geheel nieuw ontworpen

PRISM-data mogelijk ook door AIVD gebruikt

PS4 vs Xbox One

PS4 vs Xbox One

Sony heeft zijn PlayStation 4 nu ook getoond aan het publiek tijdens de E3 in Los Angeles en lijkt de Xbox van Microsoft een paar gevoelige klappen te geven, vooral op het gebied van prijs: De PS4 zal 399 euro gaan kosten, 100 euro minder dan de Xbox One!

Sony liet gisteren tijdens de E3 in Los Angeles in een twee uur durende presentatie zien hoe de PS4 eruit komt te zien, wat het beleid is ten aanzien van gebruikte games/uitlenen van games en welke game line-up we mogen verwachten. Over de hardware van de PlayStation 4 werd al eerder dit jaar een presentatie gegeven. De volledige presentatie van de Xbox One was al voor de E3. Die presentatie heeft nogal tot een golf van kritiek en vele parodieën geleid op internet. Op de E3 laat Microsoft vooral de nieuwe games zien voor de Xbox One.

Gebruikte PlayStation-spellen zonder restricties spelen

Grootste kritiekpunt was het beleid ten aanzien van tweedehands games wat in de nieuwe situatie door Microsoft wordt beperkt. Sony heeft op de E3 laten weten deze beperkingen niet door te voeren. Het uitlenen van games zorgt dus ook niet voor problemen zoals in onderstaand filmpje van Sony wordt getoond:

PS4 volledig offline te gebruiken

Ook het feit dat de Xbox One elke dag een keer contact moet maken met Microsoft viel niet goed bij gamers, de PS4 is wel gewoon compleet offline te gebruiken, hoewel je nu wel voor online gamen moet betalen via een PlayStation Plus-abonnement indien je die nog niet had .

PlayStation 4 is 100 euro goedkoper

De twee bovengenoemde punten zijn belangrijke punten waarop waarop Sony zijn concurrent dus overtroeft. Maar er is nog een derde punt: Met een prijs van 399 euro. En die prijs gaat niet ten koste van de hardware want die is ook nog eens sneller dan de hardware in de Xbox One.

PS4 design vs Xbox One design

Het design van de PlayStation 4 is niet superspannend en niet zo revolutionair als Apple liet zien met de Mac Pro bijvoorbeeld maar het leidt in ieder geval niet meteen tot kritiek zoals bij de Xbox One. Het ontwerp van de Xbox One werd meteen vergeleken met de aloude videorecorder. Mocht het design van de PS4 je ook niet aan staan dan is die in ieder geval makkelijker weg te moffelen door zijn kleinere afmetingen.

PlayStation 4

De PlayStation 4 van Sony

Xbox One

De Xbox One van Microsoft

Kinect en mediafunctionaliteit

Op basis van alle voorgaande punten zou je denken dat het voor de Xbox One een hopeloos gevecht is. De zaken waar de Xbox One vooral goed in lijkt te zijn is de integratie met tv en het feit dat het een multifunctioneel apparaat is dat draait op een Windows Kernel (er kunnen dus makkelijker apps voor worden ontwikkeld bijvoorbeeld). Maar die tv-mogelijkheden zullen vooral nog interessant zijn voor Amerikanen en de Kinect zal voor de hardcore gamer wellicht ook niet een doorslaggevend punt worden in de keuze tussen een PS4 en een Xbox One. 


Games

Belangrijk voor de gamers zijn natuurlijk de games die gespeeld kunnen worden op de console. Op dat punt lijkt Microsoft niet onder te doen voor de PS4. Sterker nog, onze collega’s van Power Unlimited die verslag doen van de E3 laten weten dat de line-up van (exclusieve) games op de Xbox One die van de PS4 overtreft. Maar of dat in de praktijk genoeg zal zijn om de negatieve aspecten op te heffen zal eind dit jaar moeten blijken wanneer beide consoles beschikbaar komen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord