Publieke Omroep betaalt ton voor npo-url van postduiven-website 2013-11-04T16:09:30

Google Cloud Print op Canon Pixma printers

Google Maps 8-bit bevat Easter Eggs

Publieke Omroep betaalt ton voor npo-url van postduiven-website

Publieke Omroep betaalt ton voor npo-url van postduiven-website

De Nederlands Publieke Omroep (NPO) heeft 100.000 euro betaald voor de url npo.nl die in handen was van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie. De Nederlandse Publieke Omroep noemt het ‘noodzakelijk’, de PVV stelt Kamervragen.

'Is het in deze tijden van bezuinigingen een zinvolle besteding van belastinggeld dat de staatsomroep honderdduizend euro (bijna een kwart miljoen gulden) overmaakt aan de postduivenhouderorganisatie?' vraagt de PVV zich af. De partij van Geert Wilders heeft vanmorgen Kamervragen gestuurd over de recente aanschaf door de NPO van de domeinnaam.

NPO-woordvoerder Erik Kroeze vindt van wel. Hij stelt dat websites als omroep.nl en uitzendinggemist.nl niet meer per definitie aan de NPO worden gelinkt en de bezoeker daardoor ook programma’s van commerciële zenders verwacht. Dit leidt tot verwarring en aan die onduidelijkheid moet een eind komen. De nieuwe url zou ook de vindbaarheid van de Publieke Omroep moeten verhogen want die is slecht. 'Het was dit, of onze naam wijzigen en dat had tot een nog veel grotere kostenpost geleid.’ Zo stelt Kroeze.

Wat er precies op de npo.nl te vinden zal zijn, is nog onbekend. Kroeze wil wel kwijt dat het meer zal zijn dan de adresgegevens van de omroepen.

[Via: De Volkskrant]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord