PuffPuffChat is Chatroulette voor drugsgebruikers

© CIDimport

PuffPuffChat is Chatroulette voor drugsgebruikers

Geplaatst: 25 juli 2014 - 06:21

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:05

Redactie ID.nl

Drugsgebruikers die op zoek zijn naar gesprekken met andere gelijkgestemden kunnen voortaan terecht op PuffPuffChat, een chatsite waar je in contact komt met anderen die op dat moment high zijn.

De site werkt gelijk aan Chatroulette. Dit keer geef je echter eerst aan hoe high je bent op een schaal van nul tot tien. Vervolgens wordt je verbonden met een willekeurige persoon vanover de hele wereld. Dat kan anoniem via tekst, maar je kunt ook je webcam erbij aanzetten.

Golflengte

PuffPuffChat is ontsproten aan het brein van de 22-jarige Eric, op het moment dat hij zelf onder invloed was. "Ik heb altijd een pen en papier bij de hand wanneer ik wiet rook, zodat ik ideeën direct op kan schrijven," legt hij uit aan Adweek. Volgens Eric begeven gesprekken onder invloed van drugs zich op een ander niveau dan normale gesprekken.

"Ik voel dan een nieuw soort kameraadschap en ik ben meer open. De verhalen vloeien gemakkelijker in elkaar over en nemen verrassende wendingen," aldus Eric. Daarom is het voor drugsgebruikers leuker om online iemand te vinden die op dezelfde golflengte zit.

Snacks en filosofie

Daar blijkt ook behoefte aan, want binnen de eerste twee maanden zijn er al 20.000 gesprekken gevoerd. Deze gaan niet alleen over drugsgebruik, maar ook over films, muziek, favoriete snacks en filosofie. "Deze conversaties duren vaak uren en ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt," verklaart Eric.

Om de site te gebruiken, hoef je zelf niet stoned te zijn. Volgens Eric is de keuze om een nul in te voeren bij aanvang van het gesprek er niet voor niets. "Iedereen is welkom. Een gesprek met iemand die op een hele andere manier denkt, kan heel verrijkend zijn."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten