Quiz voor de dag van de Aarde, van Google 2015-04-22T00:42:33

Plattegronden maken met Floorplanner (1)

WhatsApp rolt belfunctie ook voor iPhone uit

Quiz voor de dag van de Aarde, van Google

Vier Earth Day 2015!

Quiz voor de dag van de Aarde, van Google

De Dag van de Aarde ofwel Earth Day is voor velen een moment om even stil te staan bij de planeet waarop we met z'n allen leven. Voor de een betekent dit gewoon genieten van een mooi plekje, voor de ander is het meer een dag bomvol milieu-filosofische vraagstukken. In ieder geval kun je via een klik op de Google doodle van vandaag een quiz spelen rondom 'Aardedag'.

De allereerste Dag van de Aarde werd gevierd op 20 april 1970, midden op de drukke Fifth Avenue in New York. Was het 45 jaar geleden vooral een activistisch hippiegebeuren, tegenwoordig is het uitgegroeid tot een wereldwijd erkende dag. Natuurlijk is er daarbij aandacht voor het milieu en de invloed die de mensheid daarop heeft. Ook zaken als overbevolking en andere 'zware' thema's passeren nog altijd de revue. Toch is Earth Day tegenwoordig toch vooral ook een feestdag die je bijvoorbeeld eens - al was het maar voor even - met een andere blik naar je dagelijkse leefomgeving laat kijken. Plan bijvoorbeeld een uitje in de natuur, ga in plaats van 'kantinehangen' tijdens de lunchpauze eens een wandeling in het park of nabijgelegen bos maken.

Zaadbommetje

Ook op scholen wordt meestal wel aandacht besteed aan de Dag van de Aarde. In Haarlem gaan scholieren bijvoorbeeld zaadbommen gooien om zo later in het jaar - hopelijk - voor een mooie bloemen- en plantenweelde te zorgen in de tuin van de plaatselijke jeugdherberg. Nasa roept iedereen op om foto's te delen op social media onder de hashtag #NoPlaceLikeHome. Het is de bedoeling dat je foto's upload die een bijzonder plekje, een uniek ecosysteem of iets anders 'aards' laten zien. Met als doel het bewust maken van hoe uniek onze eigen planeet is. En als al dat aardse buitengedoe je toch te veel is, of je hebt last van een voorjaarsgriep dan is er natuurlijk altijd nog Google Earth waarmee je de hele planeet desnoods vanuit bed verkent.

 

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord