Rabobank introduceert makkelijkere inlogscanner

© CIDimport

Rabobank introduceert makkelijkere inlogscanner

Geplaatst: 18 september 2014 - 09:13

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:39

Redactie ID.nl

Klanten van de Rabobank kunnen binnenkort inloggen op internetbankieren door hun beeldscherm te scannen. De nieuwe Rabo Scanner, die de bank vanaf vandaag uitrolt onder klanten, maakt internetbankieren makkelijker.

Dat meldt de bank vandaag. De Rabo Scanner vervangt de huidige Rabo Reader, en moet inloggen op de website en het voltooien van transacties makkelijker maken voor gebruikers.

Kleurcode scannen

De Rabo Scanner heeft onder meer een camera, waarmee het beeldscherm kan worden gescand. Tijdens het internetbankieren verschijnt een soort gekleurde QR-code op de website, die door de klant kan worden gescand.

Ook de app voor smartphones en tablets wordt bijgewerkt, zodat een dergelijke kleurcode verschijnt waarmee klanten kunnen inloggen.

Uitrol

VOlgens de Rabobank moet de scanner het inloggen voor klanten makkelijker maken. Zo hoeven zij geen lange cijfercombinaties in te voeren. De Rabo Scanner wordt vandaag geïntroduceerd en wordt gefaseerd uitgerold onder klanten. Eind 2015 moeten alle Rabo Readers vervangen zijn door de Rabo Scanner.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten