Rabobank slachtoffer van hackers

© CIDimport

Rabobank slachtoffer van hackers

Geplaatst: 29 februari 2012 - 08:17

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:18

Redactie ID.nl

Rekeninghouders van de Rabobank lopen het risico dat cybercriminelen hun geld wegsluizen naar buitenlandse rekeningen, o.a. naar Zwitserland.

De cybercriminelen breken met vaak met behulp van een malware in op de computer van het slachtoffer en kijken mee met het online bankieren van het slachtoffer en voegen ongezien extra betaalopdrachten toe naar buitenlandse rekeningen zo schrijft Spitsnieuws! vandaag.


Niet alleen Rabobank

Volgens veiligheidsspecialisten wordt er gebruikgemaakt van de man-in-the-middle methode die volgens de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) ook rekeninghouders van andere banken treft. De Rabobank en NVB geven geen cijfers over deze vorm van cybercrime, de Rabobank stelt dat het bij een ‘handvol’ mis gaat. Volgens een woordvoerder van beveiligingsbedrijf Kaspersky is de Rabobank een zeer goed beveiligde bank. 'De gebruikte technologie is geavanceerd, maar het is vrijwel uitgesloten dat de illegale transacties automatisch worden toegevoegd. Dat moet handmatig gebeuren, dus door de crimineel zelf, omdat je te veel stappen moet zetten om een transactie succesvol toe te voegen met behulp van illegale software.': Zo laat hij weten tegenover de Spits! De Rabobank sluit zelf uit dat er een lek in het systeem van de bank zelf zou zitten.

Schadeloos

De NVB laat weten dat de criminaliteit snel toeneemt en dat het de banken jaarlijks miljoenen kost. Toch zou het de klanten geen geld kosten, de Rabobank geeft in ieder geval aan dat gedupeerde klanten in vrijwel alle gevallen schadeloos worden gesteld.

[Via: Spitsnieuws]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten