Rara nieuwe concurrent Spotify 2013-11-04T16:17:45

SMS-lek Windows Phone 7 bevestigd door Microsoft

Gratis Windows Phone voor afkraken Android

Rara nieuwe concurrent Spotify

Rara nieuwe concurrent Spotify

Gisteren werd Rara.com gelanceerd, een streaming-dienst voor muziek die de concurrentie aan moet gaan met Spotify. Naast Nederland ging de dienst live in 15 ander landen.

Rara (dat in Nederland bij velen de associatie zal oproepen met de Revolutionaire Anti-Racistische Actie activisten die actief waren tussen 1984-1993) biedt muziek via pc en mobiele telefoon. Momenteel alleen voor Android, een iOS-app komt later. In totaal zal Rara beschikbaar komen in 23 landen en biedt momenteel 10 miljoen nummers van o.a. Sony, Universal, Emi en Warner. Dat is minder dan Spotify momenteel biedt. De prijzen zijn vrijwel gelijk aan Spotify met een premium-account van €9,99 om de muziek ook op je mobieltje te kunnen luisteren.


Gebruiksgemak

Rara biedt de muziek als AAC op 48 tot 72 kbps.Spotify biedt het op hogere bitrates (160 tot 320kbps) maar dat kost daardoor ook meer bandbreedte. Het punt waarop Rara zich wil onderscheiden is gebruiksgemak. Door een naar eigen zeggen betere interface is het ook voor de leek allemaal makkelijk te gebruiken.  

Prijzen

De eerste drie maanden kosten maar 99 cent. Daarna kost het €4,99 per maand voor onbeperkt muziekluisteren via de browser. Om via een mobiele app te luisteren moet €9,99 betaald worden.

Meer info.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord