Raspberry Pi-computer van $35 groot succes 2013-11-04T16:12:12

Windows Phone 8 Samsung-telefoon eind dit jaar

Siri’s 'ware gezicht'

Raspberry Pi-computer van $35 groot succes

Raspberry Pi-computer van $35 groot succes

De Raspberry Pi-computer die vorig jaar werd aangekondigd is nu te koop. Er werden twee modellen aangekondigd en het duurste model is nu te koop zo werd bekend op het Mobile World Congress.

‘Duur’ is overigens een relatief begrip want de mini-computer kost slechts $35,-. David Braben ontwikkelde de computer in eerste instantie voor alle kinderen over de hele wereld. Een vergelijkbaar doel als het project OLPC (One Laptop Per Child). Uiteraard heeft een dergelijk goedkope computer vooral nut voor kinderen wiens ouders geen geld hebben voor een computer. En goedkoop zijn ze.


Raspberry Pi in twee modellen

Vorig jaar werden de twee modellen aangekondigd: $25 voor Model A en $35 dollar Voor Model B. Model B is nu te koop en is erg in trek. De winkelservers zijn vrijwel continu overbelast door consumenten die de Linux-pc proberen te bestellen.

Raspberry Pi overzicht

Raspberry Pi specificaties

Een krachtpatser is de computer natuurlijk niet met een 700Mhz processor en 256MB Ram (nu ook voor Model A) maar zou het wel in staat zijn HD-video af te spelen. Ondanks de zeer lage prijs bevat het echter wel over een usb-poort, hdmi-poort, micro-sd slot en video/audio-uitgangen. Model B bevat daarnaaast ook een netwerkaansluiting en een extra usb-aansluiting. De Raspberry Pi draait op Linux (Fedora, Debian, ArchLinux en Ubuntu).

Raspberry Pi bestellen

Raspberry Pi is via Premier Farnell en RS Components te bestellen. Voor wie toch wat meer power wil is er de Cotton Candy van FXI-technologies die ook op de Mobile World Congress werd aangekondigd. Die computer op usb-stick kan ook Linux draaien maar heeft hardware die vergelijkbaar is met de Samsung Galaxy S2. Daar hangt dan ook wel een verwacht prijskaartje aan van $199.

Update

: De Raspberry Pi was binnen een dag uitverkocht en momenteel dus niet te verkrijgen.

[Via: PCMweb]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord