Rechtstreeks bloggen met Word 2007

© CIDimport

Rechtstreeks bloggen met Word 2007

Geplaatst: 15 mei 2006 - 11:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:08

Redactie ID.nl

Microsoft heeft Word 2007 uitgerust met de mogelijkheid om tekst direct op een weblog te publiceren. Hiermee speelt het softwarebedrijf in op de populariteit van bloggen.Microsoft probeert met alle mogelijke middelen mensen over te krijgen naar het aanstaande Office 2007.

Rechtstreeks bloggen met Word 2007

Microsoft heeft Word 2007 uitgerust met de mogelijkheid om tekst direct op een weblog te publiceren. Hiermee speelt het softwarebedrijf in op de populariteit van bloggen.

Microsoft probeert met alle mogelijke middelen mensen over te krijgen naar het aanstaande Office 2007. Het bedrijf heeft nu de html-mogelijkheden van Word opgeschoond en aangepast om tekst direct in een weblog te kunnen zetten. Het tekstverwerkingsprogramma ondersteunt bestaande blog-aanbieders, zoals MSN Spaces, Sharepoint 2007 en Blogger. Daarnaast kunnen gebruikers nieuwe posts automatisch uploaden naar sites die ftp ondersteunen.

Tot nu toe was de html-output van Word dramatisch, met veel overbodige code. Volgens projectmanager Joe Friend van Microsoft is die ellende nu voorbij. Gebruikers kunnen wel zien dat de code automatisch gegenereerd is, maar het ziet er een stuk netter uit dan bij vorige Word-versies, meldt hij op zijn blog.

Om dat te tonen heeft Friend de tekst via een betaversie van Word 2007 op zijn weblog gezet en nodigt hij mensen uit om de broncode van de pagina te bekijken om zelf een oordeel te vellen.

Bron: Computable

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten