Recyclen oude mobieltjes nog in kinderschoenen

© CIDimport

Recyclen oude mobieltjes nog in kinderschoenen

Geplaatst: 3 april 2008 - 08:04

Aangepast: 27 augustus 2022 - 19:17

Redactie ID.nl

Wat doet u met uw afgedankte mobieltje wanneer u een nieuw exemplaar koopt? Grote kans dat het oudje ergens in een kast stof gaat vangen.

Wat doet u met uw afgedankte mobieltje wanneer u een nieuw exemplaar koopt? Grote kans dat het oudje ergens in een kast stof gaat vangen. Recyclen is in ieder geval niet waar de meeste mensen meteen aan denken: zo levert in Amerika maar 10% bij aankoop van een nieuwe gsm zijn oude model in bij de winkel.

De meeste winkels bieden namelijk de mogelijkheid om mobieltjes te laten hergebruiken. Ze worden 'opgepoetst' en gaan weer de verkoop in. Mobieltjes die zó oud zijn dat er geen eer meer aan te behalen valt, worden via speciale recycle-programma's helemaal uit elkaar gehaald, waarna de onderdelen en materialen weer hergebruikt kunnen worden.

Hoewel die 10% wel een verdubbeling is ten opzichte van het kwartaal daarvoor, blijven het natuurlijk wel triest-stemmende cijfers. Wat er met de rest gebeurt? 37% blijft gewoon ergens in huis liggen, 15% wordt weggegeven aan familie en vrienden (wat, daar heeft u gelijk in, natuurlijk ook een soort van recyclen is), 10% wordt gewoon weggegooid. De rest wordt onder meer weggegeven aan goede doelen of blijft in gebruik als tweede mobieltje.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten