Remote ID-app van DJI helpt drones identificeren 2019-11-20T10:38:09

Ivy Rec-camera laat zich eenvoudig bevestigen

Review: Apple iPhone 11

Remote ID-app van DJI helpt drones identificeren

Remote ID-app van DJI helpt drones identificeren Bron: DJI

Wanneer je een drone ziet vliegen, weet je vaak niet van wie die is of wat ermee wordt gefilmd. Drone-maker DJI werkt dan ook aan een app waarmee dit soort informatie inzichtelijk wordt gemaakt, met de naam Remote ID.

Zaken die die met de app zijn te achterhalen, zijn onder meer de exacte locatie en hoogte van de drone, de snelheid en de richting waar-ie heen vliegt. Ook het unieke identificatienummer van de drone is in te zien, alsmede de locatie van de piloot zelf.

De dienst werkt door middel van Wi-Fi Aware, een protocol dat wifi-apparaten met elkaar laat communiceren zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een router of een mobiel netwerk. Een firmware-update zou de functie in reeds verkochte drones moeten inschakelen.

Nog even geduld

Op het moment van schrijven is de app nog niet voor het brede publiek beschikbaar. Wereldwijd worden drone-regels nu aangescherpt en er wordt nog gekeken hoe Remote ID straks binnen de nieuwe wet- en regelgeving past.

In Nederland geldt bijvoorbeeld dat je niet zomaar overal mag vliegen. Op deze overzichtskaart van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zie je wat je mogelijkheden zijn. Een app als Remote ID zou kunnen helpen bij het opsporen van overtreders.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord