© CIDimport

RIM: 28 miljoen pingers

Geplaatst: 30 december 2010 - 06:45

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:13

Redactie ID.nl

Research in Motion, de producent van de Blackberry smartphones, maakt bekend dat er wereldwijd 28 miljoen Blackberry gebruikers pingen. Per maand komen daar anderhalf miljoen gebruikers bij.

Research in Motion, de producent van de Blackberry smartphones, maakt bekend dat er wereldwijd 28 miljoen Blackberry gebruikers pingen. Per maand komen daar anderhalf miljoen gebruikers bij. Het pingen is het gratis uitwisselen van berichten tussen Blackberrygebruikers.

Wat is Pingen? Een Blackberrytoestel heeft een unieke 8 tekens grote code genaamd pin, het beste te vergelijken met een telefoonnummer. Door het uitwisselen van deze pin-code kunnen Blackberrygebruikers met de Blackberry messenger gratis pingen met andere Blackberrygebruikers. De gratis dienst pinpin.nl maakt het mogelijk om deze pin op eenvoudige wijze uit te wisselen met andere Blackberry gebruikers.

Het pingen is vooral onder jongeren een populaire manier van communiceren geworden. Om het pingen gemakkelijker te maken fungeert de site pinpin.nl als Blackberry telefoonboek. Hier is het mogelijk om andere Blackberrygebruikers te zoeken. De site heeft ook de mogelijkheid om in hun pinpin-vermelding te verwijzen naar andere sociale media sites.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten