RIM betaalt $147 miljoen om patentschending

© CIDimport

RIM betaalt $147 miljoen om patentschending

Geplaatst: 16 juli 2012 - 05:43

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:20

Redactie ID.nl

Nog meer slecht nieuws voor BlackBerry maker RIM. Een rechter heeft bepaald dat RIM patenten schendt van Mformation. RIM moet Mformation $147,2 miljoen aan schadevergoeding betalen.

Het gaat om de BlackBerry Enterprise Server waarmee op afstand de apparaten van werknemers kunnen worden beheerd. Mformation stelt dat die functionaliteit inbreuk maakt op twee van hun patenten en de rechter heeft Mformation in het gelijk gesteld. RIM moet $8 betalen voor elk van de 18,4 miljoen verkochte exemplaren. 147 miljoen dollar in totaal dus. RIM kijkt nu naar zijn mogelijkheden.

Mformation had RIM al in 2008 beschuldigd van het schenden van hun patenten maar RIM weigerde licentiekosten te betalen en implementeerde de technologie toch in hun software. De schadevergoeding die RIM moet betalen komt nu wel erg ongelegen want het bedrijf verkeert al in zwaar weer. Ontslagronden zijn aangekondigd en het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10 dat het tij moet keren, wordt keer op keer uitgesteld. Er is zelfs sprake van dat RIM op Windows 8 zal overstappen of zijn hardwaredivisie zal verkopen.

[Via: Cnet]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten