RIM denkt toch na over verkoop hardwaredivisie

© CIDimport

RIM denkt toch na over verkoop hardwaredivisie

Geplaatst: 21 januari 2013 - 14:40

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:52

Redactie ID.nl

Bestempelde RIM de geruchten van een mogelijke verkoop van de hardwaredivisie in juni van vorig nog als een van de meest ridicule ideeën die het bedrijf ooit had gehoord, nu geeft de CEO van RIM in een interview toch aan dat het tot de opties behoort.

In de zomer van 2012 schreef de Sunday Times dat RIM, de fabrikant van BlackBerry telefoons, plannen zou hebben voor de verkoop van de hardware-divisie en dat Facebook en Amazon daar wel interesse in zouden hebben.

Al reactie liet RIM weten dat een dergelijke splitsing  een ‘silly fantasy’ was en 'one of the most ridiculous idea' s I have heard in a while'. Maar in een interview met Die Welt laat Thorsten Heins, CEO van RIM, weten dat het tot de mogelijkheden behoort, evenals het onder licentie verkopen van het BlackBerry-besturingssysteem.

RIM zit in zwaar weer door de hevige concurrentie van Android en iPhone smartphones. Maar natuurlijk hoopt RIM dat het niet zover hoeft te komen dat de hardwaredivisie verkocht moet worden en hoopt het met de BlackBerry 10 terug te slaan. Als die niet aanslaat, speelt de vraag van een splitsing pas. Maar zo ridicuul is het idee dus kennelijk niet meer. 

Forbes kreeg een sneak peek:

[Via: PCM

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten