© CIDimport

Robert Moog Google Doodle

Geplaatst: 23 mei 2012 - 05:58

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:43

Redactie ID.nl

Vandaag viert Google de 78ste geboortedag van Robert Moog met een Google Doodle. Moog was een van de eersten die een synthesizer bouwde.

Robert Moog was een Amerikaanse muziekinstrumentbouwer die in 1949 begon met het bouwen van elektronische instrumenten. Waar hij in 1970 zijn eerste integrale synthesizer bouwde, waarbij het toetsenbord en de elektronica zich in één kast bevonden. Vandaag de dag zijn de Moog-synthesizers zeer gewild onder liefhebbers. In 2003 zette Moog zijn bedrijf Moog Music voort en kwam hij met de Minimoog Voyager. Robert Moog stierf op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor.

Synthesizer

Om Moog te eren heeft Google een Doodle in de vorm van een synthesizer bedacht. Deze synthesizer is op de homepage van Google te bespelen. Het enige wat je moet doen is met de muis de toetsen aanklikken of op de nummers van je toetsenbord drukken. Verder zijn op de synthesizer nog verschillende regelaars te zien die allemaal klikbaar zijn.

Robert Moog Google Doodle -16252557

© CIDimport

Internet Explorer

Naast het bespelen van de synthesizer kun je ook liedjes opnemen. Naast de synthesizer staat namelijk een taperecorder. Met deze taperecorder kun je liedjes opnemen, afspelen en met anderen delen. Gebruik je Internet Explorer dan zal de Google Doodle niet werken. In Chrome, Firefox en Safari werkt de Doodle wel.

Benieuwd naar andere Doodles? Klik hier voor een overzicht van eerdere Google Doodles.

[Via: Websonic]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten