Robot lost Rubik's Cube in één seconde op 2016-01-25T11:09:20

Hoe werkt Dropbox (2): Delen van bestanden en mappen

Hoe werkt Dropbox (3): Overige opties

Robot lost Rubik's Cube in één seconde op

Robot lost Rubik's Cube in één seconde op

Twee hobbyisten hebben een robot gebouwd die een Rubik's kubus in een seconde kan oplossen. Ter vergelijking: de Amerikaanse tiener Collin Burns kan dat als snelste menselijke puzzelaar ter wereld en heeft daar iets meer dan 5 seconden voor nodig.

Vier webcams analyseren de vier oppervlaktes van de kubus om te achterhalen waar de gekleurde vlakken zich precies bevinden. De software berekent vervolgens hoe de puzzel in zo weinig mogelijk stappen opgelost kan worden.

Die informatie wordt weer teruggezonden naar de robot, die de stappen vliegensvlug uitvoert. In íets meer dan een seconde heeft ieder vlak dezelfde kleur. De bedenkers hopen daarmee een nieuw wereldrecord in handen te hebben.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord