Robothond opent deur met griezelige grijparm 2018-02-14T10:45:55

Facebook-vpn verzamelt gebruiksgegevens voor eigenbelang

Review: beyerdynamic Aventho Wireless

Robothond opent deur met griezelige grijparm

Robothond opent deur met griezelige grijparm

Boston Dynamics demonstreert in een nieuwe video hoe de robothonden van het bedrijf inmiddels slim genoeg zijn om zelf deuren te openen. Een knap staaltje, maar het heeft ook wel iets griezeligs.

In de video is te zien hoe een SpotMini voor een dichte deur staat. Dan komt er een andere SpotMini in beeld, die met zijn grijparm de deur open kan doen voor zijn kameraad. Vervolgens gaan ze samen de deur door.

Robots die zelf deuren kunnen openen, kunnen bijvoorbeeld goed van pas komen tijdens reddingsoperaties. Maar ook in het huishouden. Zo toonde Boston Dynamics al eerder een SpotMini-prototype, dat de vaatwasser inruimde.

Doemscenario

Doemdenkers zien echter al een scenario voor zich waarbij robots een eigen wil krijgen en op hol slaan tegen hun makers. En dan ben je zelfs niet meer achter een gesloten deur veilig. Tenzij-ie op slot zit. Vooralsnog...


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord