Robothondje Aibo terug van weggeweest 2017-11-01T10:26:13

Sneller bluetooth-gadgets koppelen in Android met Fast Pair

Referendum over 'sleepwet' op 21 maart 2018

Robothondje Aibo terug van weggeweest

Robothondje Aibo terug van weggeweest

Sony introduceert een nieuwe versie van het robothondje Aibo, nadat de productie van de vorige serie ruim tien jaar geleden werd stopgezet. Aibo ziet er nu vriendelijker uit en is ook een stuk slimmer.

De mechanische viervoeter is wendbaarder dan voorheen en kan onder meer zijn ogen, oren en staart op een realistische manier bewegen. Aibo kan personen herkennen en reageert natuurgetrouw zodra je hem aait, of hem aanspreekt. 

Ook kan hij uit zichzelf door het huis scharrelen, zonder ergens tegenaan te botsen. Door middel van deep learning wordt het hondje telkens slimmer. Eigenaren moeten daarvoor wel toestemming geven, omdat ze zo persoonlijke informatie naar Sony's cloud versturen. 

Aibo met Aibone

Er is ook een app voor Aibo beschikbaar, waarmee je hem onder meer nieuwe trucjes kan leren. Ook video's opnemen en fotograferen vanuti Aibo's ogen werkt op die manier. Een speelgoedbot is los verkrijbaar: de Aibone.

Voorlopig is de nieuwe Aibo alleen voor de Japanse markt aangekondigd, waar 'ie voor circa 1500 euro wordt verkocht.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord