Rondvliegen door Midden-aarde met Google Maps

© CIDimport

Rondvliegen door Midden-aarde met Google Maps

Geplaatst: 21 november 2013 - 14:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:48

Redactie ID.nl

Google laat ons met zijn kaartendienst Google Maps al steeds meer van de échte wereld zien, maar zet nu ook zijn zinnen op de fantasiewereld. Vanaf nu kunnen Google-gebruikers ook in vogelvlucht J.R.R. Tolkien’s Midden-aarde verkennen.

Alhoewel het hier gaat om een fictief landschap, heeft Google precies dezelfde technieken gebruikt om het landschap in beeld te brengen als bij échte gebieden. Op de digitale landkaart kunnen verschillende locaties uit de boeken van Tolkien opgezocht worden. Er zijn met name plekken te vinden uit de nieuwe film The Hobbit: The Desolation of Smaug, die wereldwijd in december in première gaat.

De digitale kaart is een zogenaamd Chrome Experiment, wat wil zeggen dat het draait op elk apparaat waar Googles browser op werkt. Je kunt de Hobbit-kaart dus ook op je smartphone of tablet raadplegen. Google laat weten dat er binnenkort nog drie gebieden worden toegevoegd aan de fantasiekaart. 

Zo langzamerhand hoeven internetters dankzij Google geen vliegticket meer te boeken om beroemde wereldposities te zien. Eerder werden namelijk de Galapagoseilanden, de deeltjesversneller van CERN, de Grand Canyon, de magische wereld van Harry Potter, het Torentje en de Statenzaal in Den Haag, een volledige duikboot en recent ook zelfs de radiostudio van Q-Music en de kanalen van Venetië toegevoegd aan Street View. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten