Rossini Google Doodle met kikkers

© CIDimport

Rossini Google Doodle met kikkers

Geplaatst: 29 februari 2012 - 10:03

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:18

Redactie ID.nl

Vandaag heeft Google een Doodle geplaatst op de homepage ter ere van de 220ste verjaardag van componist Giochino Rossini. Frapant is echter dat kikkers de hoofdrol spelen.

Rossini is vooral bekend van de muziek van de opera De barbier van Sevilla; wat de kikkers in de Doodle ook uitbeelden. Rossini werd geboren op 29 februari 1792 in Pesaro Italië en componeerde in 20 jaar maar liefst 40 opera’s. Maar dat verklaart natuurlijk nog steeds die kikkers niet.

Rossini Google Doodle met kikkers-16255581

© CIDimport


Schrikkeljaar

Zoals bekend, is het vandaag een schrikkeldag en op de schrikkeldag van dit jaar combineert Google ook het schrikkeljaarthema dat ook wel bekendstaat als een ‘Leap year’. En bij springen denkt Google dus kennelijk meteen aan kikkers. Ook in 2008 en 2004 vormden kikkers het thema zoals hier is terug te zien. 

Van de maker van de PAC-MAN doodle

De Doodle komt van de hand van Ryan Germick die ook verantwoordelijk was voor de speelbare  PAC-MAN doodle uit mei van vorig jaar. Die doodle was zo populair dat hij na de 24 uur wel werd weggehaald maar hier een permanent thuis kreeg: www.google.com/pacman Je kunt er ook op komen door ‘doe een gok’ te kiezen op Google en dan ‘google pacman’ in te typen. Voor een overzicht van alle Google Doodles sinds 1998, klik hier.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten