Routeplanner Tyre stopt met Google Maps-integratie 2018-06-15T13:40:06

EarthTime

Afluisterende slimme knuffels pas na jaar uit schappen

Routeplanner Tyre stopt met Google Maps-integratie

Routeplanner Tyre stopt met Google Maps-integratie

De Nederlandse makers achter de oudgediende routeplanner Tyre werken momenteel aan het implementeren van een nieuwe kaartendienst. De integratie met Maps werkt niet meer, wegens een controversiƫle beslissing van Google.

Tyre is een routeplanner die niet zozeer draait om zo snel mogelijk van a naar b te komen, maar juist om het uitstippelen van ritten langs verschillende leuke tussenstops. Google Maps lag daar jarenlang voor aan de basis. Het aanbieden van Maps is voor ontwikkelaars nu echter veel duurder geworden. Daarom wordt er nu gewerkt aan een alternatief.

Overstappen op MyRoute

Gebruikers wordt in de tussentijd aangeraden over te stappen op de gratis MyRoute-app, van dezelfde makers. Daar blijft navigeren via Google Maps een optie, maar ook kaarten van TomTom en Garmin maken er deel van uit. Extra functies zijn tegen betaling toegankelijk. Alleen vandaag nog is een levenslange licentie te koop voor 99 euro, met 30 procent korting voor Tyre-gebruikers.

Na vandaag biedt de MyRoute-app enkel nog jaarabonnementen aan. In editie 9 van Computer Idee stonden we uitgebreid stil bij de mogelijkheden van Tyre. Lees hier die uitgave terug.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord