Routers van Huawei zitten vol spionagesoftware

© CIDimport

Routers van Huawei zitten vol spionagesoftware

Geplaatst: 24 maart 2014 - 08:35

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:56

Redactie ID.nl

De New York Times onthult dat de NSA de systemen van netwerkproducent Huawei is binnengedrongen. In de routers van het merk werden backdoors geplaatst die zowel naar vijandelijke als bevriende landen zijn verscheept.

Dat dit het geval was stelde klokkenluider Edward Snowden al eerder in de documenten die hij onthulde. Daar heeft hij gelijk in gekregen: de routers blijken vol met spionagesoftware te zitten. De Amerikaanse overheid is hier al geruime tijd bang voor. Alleen blijken er exploits door de NSA te zijn geplaatst.

Offensieve cyberoperaties

In 2010 wilde de NSA al onderzoeken of er een verband is tussen de Chinese overheid en de netwerkleverancier en besloot daarop Huawei binnen te dringen. Om daar achter te komen ging de NSA nog een stapje verder en paste daarop de apparatuur – die door veel telecomgiganten wordt ingezet - aan. Zo hadden ze de mogelijkheid tot offensieve cyberoperaties.

Geen toegang

Enkele Westerse landen zijn daarom overgegaan op een Huawei-boycot, om zeker te weten dat de ‘vijand’ geen toegang heeft tot nationale netwerken. Een rapport van de Amerikaanse overheid toonde vorig jaar geen backdoors aan in apparatuur van Huawei. 

Bron: Webwereld

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten