Ruim 9 op de 10 e-mails is/bevat/gaat over rotzooi

© CIDimport

Ruim 9 op de 10 e-mails is/bevat/gaat over rotzooi

Geplaatst: 1 augustus 2006 - 09:08

Aangepast: 19 september 2022 - 12:59

Redactie ID.nl

Beveiligings-bedrijf Return Patch stelt dat het grootste deel van de e-mail bestaat uit spam, foutmeldingen en virussen, aldus de website van de BBC. Uit dezelfde analyse van Return Path blijkt dat 99 procent van de verzonden e-mails komt van een gehackte computer. Return Path komt tot deze schatting na het berekenen van een reputatiescore van twintig miljoen internetadressen.

Ruim 9 op de 10 e-mails is/bevat/gaat over rotzooi

Beveiligings-bedrijf Return Patch stelt dat het grootste deel van de e-mail bestaat uit spam, foutmeldingen en virussen, aldus de website van de BBC.

Uit dezelfde analyse van Return Path blijkt dat 99 procent van de verzonden e-mails komt van een gehackte computer. Return Path komt tot deze schatting na het berekenen van een reputatiescore van twintig miljoen internetadressen. Deze reputatiescore wordt berekend aan de hand van een analyse van de e-mails verzonden van het adres, het aantal klachten over het internetadres of reacties van de gebruiker op klachten. Return Patch komt na analyse tot de conclusie dat maar 1 procent van de internetadressen betrouwbaar is.

Concurrent IronPort denkt dat ongeveer 80 procent van de verzonden e-mail afkomstig is van een onbetrouwbare computer. Het grootste deel (95 procent) van deze verzonden mail bestaat uit spam, foutmeldingen of virussen. Zij stellen dat 10 procent van de e-mail ‘echte’ mail is.

Bron: Computable

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten