Rusland aast op broncode Apple-software 2014-09-03T13:08:11

'Vrouwen bewerken massaal vakantiefoto's'

Facebook brengt gelimiteerd gratis internet naar Zambia

Rusland aast op broncode Apple-software

Om te zoeken naar backdoors van de NSA

Rusland aast op broncode Apple-software

De Russische overheid heeft Apple gevraagd diens software-broncode te overhandigen, zodat Rusland zelf kan onderzoeken of de Amerikaanse geheime dienst er geen backdoors in heeft geïnstalleerd.

Apple's Russische directeur Peter Engrob Nielsen heeft daarover gesproken met de Russische minister Nikolai Nikiforov, zo meldt persbureau Reuters. Onduidelijk is nog of Apple in het verzoek meegaat en wat de gevolgen zijn als het bedrijf niet meewerkt.

Volgens de minister zijn deze voorzorgsmaatregelen nodig na de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden, waaruit onder meer zou blijken dat de NSA iPhones kan afluisteren. Volgens Apple is dat niet waar.

Misbruik

Eens de overheid inzage geeft in de broncodes van vermoedelijk OS X ern iOS, dan kan Rusland ook kwetsbaarheden ontdekken die Apple zelf nog niet heeft gevonden. Die kennis kan dan misbruikt worden om andere informatie te vergaren, aldus Tweakers.

Eerder wilde de Russische overheid ook inzage in de broncode van Microsoft-producten, en Microsoft ging daar destijds in mee.

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord