Safe Lock: KPN introduceert slim fietsslot

© CIDimport

Safe Lock: KPN introduceert slim fietsslot

Geplaatst: 21 juni 2017 - 07:27

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:19

Redactie ID.nl

Doordat het aantal verkeersongevallen door smartphone-gebruik toeneemt, werken verschillende bedrijven aan een oplossing voor dit groeiende probleem. Binnen dit kader lanceert KPN later dit jaar een slim fietsslot.

De Safe Lock van KPN is een fietsslot dat niet met een traditionele sleutel wordt geopend, maar via een smartphone-app. Zodra de app de fiets van het slot heeft gehaald, wordt het mobiele netwerk op de telefoon uitgeschakeld. Onderweg ontstaat daardoor geen afleiding van appjes.

Ook bellen is niet meer mogelijk, alleen het alarmnummer 112 blijft beschikbaar. Zodra de fiets weer op slot wordt gezet, wordt ook de mobiele data weer ingeschakeld. Het slot komt eind dit jaar op de markt en kost dan rond de 100 euro. In eerste instantie komt de app alleen uit voor Android-telefoons.

Fiets

Ondertussen werkt fietsfabrikant Gazelle aan een fiets met ingebouwde SafeDrivePod. Ook deze staat in verbinding met een smartphone. Zodra opgemerkt wordt dat een bepaalde snelheid wordt overschreden, wordt het toestel geblokkeerd. Handsfree bellen en navigeren blijft in dit geval echter wel een optie.

 

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten