Samsung en LG presenteren grootste gebogen tv’s ooit

© CIDimport

Samsung en LG presenteren grootste gebogen tv’s ooit

Geplaatst: 19 december 2013 - 08:17

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:37

Redactie ID.nl

Tech-fabrikanten Samsung en LG werken allebei aan gebogen tv’s met een schermdiagonaal van maar liefst 2,67 meter. Deze 105-inch televisies zijn daarmee de grootste gebogen modellen die ooit zijn gemaakt.

Beide Zuid-Koreaanse bedrijven, elkaars directe rivalen, presenteerde hun plannen om de gebogen tv’s te maken op donderdag. De tv’s tonen beelden in ultra HD-resolutie (5120 bij 2160 pixels). Het is voor het eerst dat een gebogen televisie van een LG zo’n hoge resolutie krijgt. Samsung heeft al eerder gebogen tv’s met een ultra HD-scherm uitgebracht.

'Het meest gebogen'

De nieuwe tv’s van Samsung en LG brengen een echte bioscoopervaring naar de woonkamer, door de beeldverhouding van 21:9. Dit is ongeveer even breed als een bioscoopscherm. Samsung benadrukt dat zijn tv ‘het meest gebogen’ is.

Betere zwartweergaven

Het belangrijkste verschil tussen beide schermen is dat de tv van Samsung een oled-scherm heeft. LG heeft gekozen voor een LCD-scherm en maakt daarmee de eerste gebogen LCD-tv. Oled zorgt voor veel betere zwartweergaven dan LED-tv’s en tv’s met deze techniek kunnen bovendien veel dunner zijn. Het is niet bekend waarom LG niet voor oled heeft gekozen.

CES

LG heeft echter al eerder een gebogen oled-tv uitgebracht en deze is sinds november in Nederland te koop. Het 55-inch model gaat voor 8999 euro over de toonbank. Samsung verkoopt in bepaalde landen ook al oled-tv’s. De nieuwste modellen worden in januari voor het eerst gepresenteerd tijdens gadgetbeurs CES in Las Vegas. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten