Samsung erkent lek in Galaxy S smartphones, Tabs en Note-apparaten

© CIDimport

Samsung erkent lek in Galaxy S smartphones, Tabs en Note-apparaten

Geplaatst: 21 december 2012 - 08:20

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:02

Redactie ID.nl

Begin deze week kwam het bericht naar buiten dat er een groot beveiligingslek zit in de Exynos-chipset. Samsung erkent het lek en zegt aan een oplossing te werken.

Door het lek in de Exynos-chipset (4210 en 4412) is er een niet-beveiligde toegang mogelijk tot het fysieke geheugen waardoor kwaadwillenden vrij spel hebben op het toestel omdat er complete applicaties in het geheugen geplaatst kunnen worden. De toegang is voor de camera-applicatie van Samsung op o.a. de Galaxy S II, de Galaxy S III, de Galaxy Note, de Galaxy Note II, de Galaxy Note 10.1, de Galaxy Tab 7.0, de Galaxy Tab 7.0 plus en de Galaxy Tab 7.7.

Reactie Samsung:

Samsung is op de hoogte van het potentiële beveiligingsprobleem gerelateerd aan de Exynos-processor en zal zo snel mogelijk een software-update verspreiden om het probleem op te lossen. Het probleem kan alleen optreden wanneer er een kwaadaardige applicatie gebruikt wordt op één van de betrokken apparaten. Dit geldt niet voor de meeste apparaten, die alleen betrouwbare en geauthenticeerde applicaties gebruiken. Samsung zal de situatie blijven volgen tot de update beschikbaar is voor alle apparaten.

Fix op xda-forum

Op het xda-forum waar het lek werd gespot, is inmiddels al een fix beschikbaar in de vorm van een apk maar die zorgt wel voor problemen met de camera (de fix zou uit te schakelen zijn om de camera te kunnen gebruiken). Ook krijg je root-toegang tot je toestel via het programma. Uiteraard installeren op eigen risico.

[Via: Androidworld]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten