© CIDimport

Samsung ES8000 prijs bekendgemaakt

Geplaatst: 7 maart 2012 - 11:28

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:15

Redactie ID.nl

Samsung heeft de Nederlandse prijzen bekendgemaakt van de ES8000 led tv-lijn die eind maart in Nederland verschijnt.

Samsung demonstreerde onlangs op de CES in Las Vegas de Samsung Smart TV ES8000 waarbij de tv is aan te sturen met de stem en herkent de tv je gezicht door een ingebouwde hd-webcam. Samsung noemt dit ‘Smart Interaction’. De gezichtsherkenning zorgt ervoor dat de tv verschillende gebruikers kan herkennen die dan zonder wachtwoord kunnen ‘inloggen’ met toegang tot hun eigen apps.

Samsung ES8000 prijzen

De ES8000 komt in verschillende groottes. Samsung liet aan Computer Idee weten dat de prijs voor de 40 inch 1799 euro is, voor de 46 inch 2199 euro en voor de 55 inch 2999 euro.

ES8000 ook aan te sturen met handen

Niet iedereen zal het prettig vinden om tegen de tv te praten maar onder Smart Interaction vallen ook handbewegingen waarmee de tv kan worden bediend. Een beetje zoals de Kinect van Microsoft dus. Door een simpele handbeweging kan het geluid daardoor bijvoorbeeld harder of zachter worden gezet. Wie dat ook teveel inspanning vind, kan de tv ook nog aansturen via een bluetooth toetsenbord en muis.

Smart Interaction: Tv bedienen zonder afstandsbediening

Evolution Kit: TV nu ook te upgraden

Samsung gaat elk jaar een Evolution kit aanbieden waarmee je tv weer een tijdje vooruit kan, door er bijvoorbeeld een snellere processor in te prikken. Zo blijft de tv 'future proof' hoewel een upgrade volgens ons waarschijnlijk pas echt zin heeft als de resolutie omhoog gaat van tv-uitzendingen of blu-rays en dan zit je toch vast aan de resolutie van het scherm dat niet te upgraden is.

Evolution Kit: Nieuwe hardware in bestaand jasje

ES8000 LED TV serie

De ES8000 Smart LED TV gebruikt de nieuwe Micro Dimming Ultimate. Deze nieuwe technologie analyseert duizenden stukjes van het beeld om zo het LED backlight en het videosignaal voor elk stukje real-time te optimaliseren. Dit leidt volgens Samsung tot een toename van 20% in helderheid waardoor 2D en 3D-beelden er nog beter uit komen te zien. De ultrasmalle randen die we van de vorige generatie kennen zijn nog weer iets smaller geworden waardoor het haast niet meer opvalt. 

Samsung ES8000 prijs bekendgemaakt-16255388

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten