Samsung gaat 'refurbished' tweedehands telefoons verkopen

© CIDimport

Samsung gaat 'refurbished' tweedehands telefoons verkopen

Geplaatst: 22 augustus 2016 - 10:38

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:17

Redactie ID.nl

Samsung begint eind dit jaar een programma waarmee je tweedehands telefoons kunt kopen, ook wel 'refurbished' modellen genoemd. Je kunt dan een oude telefoon inleveren, die Samsung dan opknapt en weer doorverkoopt. Het is ook een goedkope manier om aan een nieuwe telefoon te komen.

Dat schrijft persbureau Reuters vandaag.


 

'Refurbished'

Er is op dit moment nog veel onbekend over het programma. Het is zelfs niet duidelijk of het uiteindelijk ook in Nederland beschikbaar komt. Aanvankelijk wordt het 'refurbished'-programma alleen in Amerika en Zuid-Korea ingezet. Het is daar op dit moment mogelijk om een abonnement te nemen waarbij je jaarlijks een nieuwe Samsung-telefoon krijgt.

Je zou daarbij je oude telefoon kunnen inwisselen voor een nieuw exemplaar. Samsung wil de oude telefoon dan opknappen en weer doorverkopen aan iemand anders.
 

Nieuwe accu

In Nederland zou dat in theorie kunnen betekenen dat je een tweedehands telefoon kan kopen. Samsung zet daar dan bijvoorbeeld een nieuwe accu in die weer langer mee gaat, of een nieuw scherm zonder krasjes.

Dergelijke programma's bestaan ook al bij andere fabrikanten. Apple doet dat bijvoorbeeld al in Nederland. Daar kun je ook al 'gereviseerde' apparaten kopen, zoals tweedehands iPhones, iPads of Macbooks.
 

Geen upgrades

Let bij Samsung echter wel op, want dat is niet helemaal vergelijkbaar. Als je een oudere Samsung-telefoon koopt, is er namelijk een grote kans dat je toestel na een tijdje slecht ondersteund wordt. Samsung heeft namelijk niet de beste reputatie als het gaat om het uitbrengen van updates voor oudere toestellen, en met gereviseerde modellen is dat helemaal een risico. Als je dan een toestel koopt dat al anderhalf jaar oud, is er een grote kans dat het na een paar maanden geen updates meer krijgt voor Android. Dat zou betekenen dat je besturingssysteem kwetsbaar is voor aanvallen, en dat is geen prettige gedachte.

Eind dit jaar moeten er meer details over het programma beschikbaar komen. We krijgen dan onder andere te weten hoeveel de nieuwe telefoons gaan kosten en wat het programma precies inhoudt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten