Samsung Galaxy J Max is wel érg groot

© CIDimport

Samsung Galaxy J Max is wel érg groot

Geplaatst: 8 juli 2016 - 10:29

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:33

Redactie ID.nl

Wanneer is een smartphone te groot en kun je eigenlijk beter spreken over een tablet? Samsung leeft graag op het randje (of moeten we zeggen, de 'edge'?) en onthult de Galaxy J Max, een toestel met een scherm van maar liefst 7 inch.

De meeste grote telefoons zitten rond de 5,5 inch (14 centimeter), maar de Galaxy J Max heeft een scherm dat krap 18 centimeter groot is. Zou dat comfortabel zijn? Een kwestie van wennen, misschien? We komen er niet snel achter, want deze smartphone wordt vooralsnog alleen uitgebracht in India.

Middenmoter met forse accu

Naast het buitengewoon grote scherm valt ook de forse accu op. Deze heeft een capaciteit van 4000 mAh. Dat is bijvoorbeeld meer dan de Galaxy S7 Edge, die qua accuduur al hoge ogen gooide. Verder is het toestel echter niet bepaald luxe. Het TFT-scherm heeft slechts een resolutie van 1280 × 800 pixels en er is maar 1,5 GB RAM aan boord. Ook draait 'ie op Android 5.1, terwijl 6.0 al lang uit is.

Samsung verkoopt de Galaxy J Max omgerekend voor zo'n 180 euro. De kans dat deze naar Nederland komt, achten we vrij klein.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten