Samsung Galaxy Nexus met Android 4 officieel aangekondigd

© CIDimport

Samsung Galaxy Nexus met Android 4 officieel aangekondigd

Geplaatst: 19 oktober 2011 - 06:38

Aangepast: 19 september 2022 - 13:39

Redactie ID.nl

Samsung en Google hebben, zoals gepland, vandaag de Samsung GALAXY Nexus aangekondigd: ’s werelds eerste smartphone met Android 4 (Ice Cream Sandwich).

Samsung Galaxy Nexus met Android 4 officieel aangekondigd

Het toestel bevat een dual core 1,2GHz processor enis de eerste smartphone met een 4,65 inch SUPER AMOLED-scherm met een resolutie van 720p (1280x720). Het grote scherm van de GALAXY Nexus gaat naadloos op in het superslanke curved design (8,94 mm dun en minimale rand van 4,29 mm) zonder knoppen. De GALAXY Nexus is als eerste Android smartphone voorzien van software navigatiebuttons. Het toestel beschikt verder over 1 GB ram en wordt geleverd met 16 of 32 GB opslagruimte. 

Panorama en cloud

Aan de voorkant beschikt het toestel over een 1,3 MP camera en achter 5 MP. Net als de camera in de iPhone 4S is die in de Nexus ook een stuk sneller. Verder kun je er panoramafoto’s mee schieten en uiteraard video’s in FullHD (30 frames per seconde). De GALAXY Nexus is verbonden met de cloud, waardoor je e-mail, contacten en al je andere gegevens altijd gesynchroniseerd zijn, welk apparaat je ook gebruikt.

De Samsung GALAXY Nexus  is vanaf december verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 649,- incl. BTW.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten