© CIDimport

Samsung Galaxy S 4

Geplaatst: 15 maart 2013 - 08:13

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:21

Redactie ID.nl

Eindelijk is het zo ver en weten we officieel waartoe de nieuwe Samsung Galaxy S 4 in staat is. Samsung lanceerde de smartphone in New York en heeft niet de octocore waarover werd gespeculeerd maar komt wel met oog-besturing.

De telefoon lijkt veel op de Samsung Galaxy S III aan de buitenkant zoals eerder gelekte foto’s ons al deden vermoeden. Het toestel weegt 130 gram en is 7,9mm dun. Het toestel bevat een 2600 mAH accu. Samsung brengt het toestel in Nederland uit in de kleuren Black Mist en White Frost. De naam is ook anders, geen Romeinse IV maar gewoon '4'.

Snapdragon S4 Quadcore processor

De geruchten over een octocore blijken niet juist, het toestel beschikt over een quadcore zoals we uit dit eerder gelekte bericht konden opmaken. Het betreft een Snapdragon S4 Pro 1,9 GHz processor. In een aantal andere regio’s zal dit een Exynos 5 chipset zijn maar Nederland en België krijgen in ieder geval de Snapdragon.

Super AMOLED fullhd-scherm

Interessanter vinden we het scherm van de Galaxy S 4 dat Samsung het eerste full hd Super Amoled scherm ter wereld noemt. Het 5-inch grote scherm heeft een resolutie van maar liefst 441 pixels per inch. Een stuk meer dan de 326 ppi van de iPhone S5 die ook al haarscherp is. Het scherm is voorzien van Corning’s nieuwe Gorilla Glass 3 zodat het tegen een stootje kan. Het toestel draait op Android 4.2.2

Samsung Galaxy S 4-16324929

© CIDimport

Galaxy S 4 met 13 MP camera

De Samsung Galaxy S IV heeft aan de achterzijde ene 13 MP camera en een 2 MP camera aan de voorzijde. Met de Dual Camera functie kun je met twee camera’s tegelijk foto’s maken en die samenvoegen. De telefoon heeft verschillende effecten en fotografie-instellingen zoals de ‘Drama Shot’  waarbij je met één klik een actie als versnelde film vastlegt. Je kunt met de Samsung Galaxy S 4 ook de ‘Dual Video Call’ functie inschakelen waarbij je degene die je belt kunt laten zien wat jij ziet. Met een videogesprek via ChatOn kun je ook je scherm delen met degen met wie je videobelt waardoor je bijvoorbeeld makkelijk een route kunt uittekenen voor iemand. Met de nieuwe ‘Story Album’ functie sla je alle waardevolle momenten automatisch op in een fotoalbum.

Kijk mam, zonder handen

De S4 herkent je stem, gezicht en je bewegingen. Je hoeft je scherm vaak niet eens aan te raken omdat het toestel je beweging herkent. Air View maakt het mogelijk om je vinger boven de content te houden om een preview te zien van een mail, foto, video of aantekening zonder het bestand te openen. Met Air Gesture kun je met een handbeweging naar het volgende muzieknummer gaan, een gesprek aannemen of door webpagina's scrollen. Je kunt ook scrollen door e-mailberichten en webpagina's door naar het scherm te kijken en je pols te bewegen met Samsung's Smart Scroll. Maar je hoeft soms zelfs je handen niet eens te gebruiken. Zo zorgt Samsung Smart Pause er voor dat een video automatisch pauzeert zodra je even wegkijkt, wanneer een conductuer je om je kaartje vraagt bijvoorbeeld. Door weer naar de video te kijken gaat het afspelen weer verder.  

Samsung Galaxy S 4-16324931

© CIDimport

4G in zes verschillende bandtypes

De GALAXY S 4 ondersteunt HSPA+42Mbps en 4G, zodat je overal ter wereld kunt vertrouwen op de beste verbinding. De 4G-versie ondersteunt tot zes verschillende bandtypes. Daardoor werkt je smartphone in de meeste 4G dekkingsgebieden en is wereldwijd 4G roaming mogelijk. De Galaxy S4 kan ook worden ingezet als infrarood afstandsbediening met de Samsung WatchON functie.

S Health meet je fysieke gesteldheid

Google presenteerde laatst nog concept-schoenen die je via spraak aanspoort tot meer bewegen. Ook Samsung lijkt zich te bekommeren om de fysieke gesteldheid van de gebruiker en de de sensoren in de S4 checkt je omgeving en andere zaken die je gezondheid beïnvloeden. De software biedt een eetdagboek, work-out schema en slaapmonitor. De Adapt Display zorgt voor een optimale kijkbeleving en de Adapt Sound zorgt voor optimaal geluid.

Samsung Galaxy S 4-16256440

© CIDimport

Prijs Samsung Galaxy S 4

Het 16 GB komt in het tweede kwartaal in Nederland uit (gesproken wordt over eind april) voor een adviesprijs van € 699,-. Zie hieronder een lijst: 

Samsung Galaxy S 4-16324939

© CIDimport

Samsung Galaxy S 4-16324942

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten