Samsung Galaxy S IV mogelijk eerste met onbreekbaar scherm

© CIDimport

Samsung Galaxy S IV mogelijk eerste met onbreekbaar scherm

Geplaatst: 7 december 2012 - 14:29

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:07

Redactie ID.nl

Volgens analisten komt de Samsung Galaxy S IV in april volgend jaar uit en is het mogelijk de eerste smartphone met een onbreekbaar en buigbaar scherm. Samsung is in ieder geval al bezig om in 2013 de flexibele schermen in massaproductie te nemen

UBS analist Nicolas Gaudois liet tegenover Reuters weten dat hij denkt dat Samsung bezig is met onbreekbaar plastic substraat voor schermen op smartphones. De Galaxy S4 zal het eerste toestel kunnen worden met een dergelijk scherm. Mogelijk wordt het scherm ook buigzaam. Wellicht krijgen we dan weer een soort clamshell-model op de markt maar dan zo dun als een paar gevouwen papiertje.

Samsung Galaxy S IV mogelijk eerste met onbreekbaar scherm-15082296

© CIDimport

Samsung liet ons eerder al exemplaren van buigzame schermen zien en sprak de verwachting uit dat massaproductie in 2013 zou plaatsvinden. Dat zou dus nog op tijd kunnen zijn voor gebruik in de S4. Volgens analisten zou de lancering van de Samsung Galaxy S IV ook worden vervroegd. De S3 kwam uit in mei en de S4 verwachten analisten in april. Wellicht om zich er van te verzekeren dat de S4 ook echt de eerste wordt met een onbreekbaar scherm. Wie zal het zeggen, bijkomend voordeel is overigens dat  het plastic goedkoper te fabriceren is dan schermen van glas.

[Via: PCM]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten