Samsung Galaxy S9 en S9 Plus krijgen Disney animoji

© CIDimport

Samsung Galaxy S9 en S9 Plus krijgen Disney animoji

Geplaatst: 16 maart 2018 - 09:10

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:06

Redactie ID.nl

Samsung komt, net als Apple, met een animoji-functie. Het gaat om de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus. Veel van Samsungs animoji zien er een stuk griezeliger uit dan de karakters van Apple, maar niet allemaal … Samsung heeft namelijk een partnerschap met Disney, waardoor je kan veranderen in Mickey Mouse.

Samsung liet ons eerder deze maand op het MWC al weten over de samenwerking met Disney. Tijdens de grote Galaxy S9-presentatie lieten ze al een voorbeeld zien van de Disney animoji. De AR Emoji van Disney zullen beschikbaar zijn bij het begin van de verkoop van de S9 en S9 Plus, oftewel vandaag. Voor wie niet weet wat een animoji is: met de animoji-functie kan je een karakters gezichtseigenschappen besturen met je eigen gezicht.

Op dit moment zijn alleen Mickey en Minnie beschikbaar. Eigenaren van de nieuwe Galaxy kunnen deze gratis downloaden. Er zullen zeer zeker meer karakters van grote Disney-films komen: figuren uit The Incredibles, Zootopia en Frozen zullen beschikbaar zijn voor het einde van het jaar.

Apple

Dat Disney voor Samsung kiest, is gegarandeerd een tegenvaller voor Apple, dat al tientallen jaren een hechte samenwerking met Disney heeft. Zo hecht dat Apple zelfs bestuursleden heeft die zowel bij Apple als bij Disney werken. Disney heeft een paar maanden geleden ook al een deal gemaakt met Google voor een Pixel AR-sticker.

Samsung Galaxy S9 en S9 Plus krijgen Disney animoji-15795204

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten